Activiteiten.

De kerk als morele gemeenschap Als mensen worden wij uitgenodigd om in het verhaal van God en Jezus te stappen. Maar het leven in dit verhaal is geen vrijblijvend gebeuren.

Wanneer je in dat verhaal stapt, ben je aanspreekbaar op je levenswandel.

Het is daarom van het grootste belang dat je zoveel mogelijk leeft naar de bedoeling die God met ons leven heeft. Jezus is voor ons het levende voorbeeld Lees meer

Agenda.

Interactieve lezing


Vraag je je ook wel eens af of we op een andere manier invulling kunnen geven aan onze economie en onze wijze van samenleven?

Op woensdagavond 26 oktober om 19.30 uur zal econoom en auteur Paul Schenderling in de kerk van Tricht op een toegankelijke manier uitleggen hoe onze huidige economie in elkaar zit en geeft hij praktische tips over hoe je binnen die context zelf rechtvaardig kunt handelen. Hij schuwt de discussie niet en deelt graag zijn visie op de huidige politieke en maatschappelijke vraagstukken. Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis. We gaan met de hoed rond voor een vrijwillige bijdrage.

Meer info op vindt u hier de vreugde van genoeg

Diaconale boekenmarkt


De opbrengst gaat naar Shade Children Foundation. Deze stichting wil kinderen in Kenia een veilige plek geven om op te groeien en zich te ontwikkelen, door te voorzien in hun basisbehoeften en goed onderwijs en de toegang tot de basisvoorzieningen in het algemeen te bevorderen. Ook verkopen André en Valentina Fonteyn nieuwe kleding.

De opbrengst daarvan gaat via hun stichting Freedom for Ukraine naar Oekraïne: Zij hebben directe contacten aan het front en in de ziekenhuizen die om specifieke hulpgoederen, die zij voor hen proberen te vinden. Sinds de uitbraak van de oorlog hebben ze al een groot aantal medicijnen, verbandmaterialen, een ambulance, kogelvrije vesten, helmen, slaapzakken, voedsel en andere materialen naar Oekraïne weten te zenden.

Preekvoorbereiding


Elke eerste woensdag van de maand een kort morgengebed in de kerk of in de doopkapel. Daarna zoeken we een iets warmere plek en lezen en bespreken we met elkaar een Bijbeltekst, waarover de zondag daarna over wordt gepreekt. Het samen lezen en overdenken van de bijbeltekst is inspirerend en het maakt dat je zondags met andere oren luistert. Uiterlijk half twaalf sluiten we het af. Welkom!

Protestantse emeente Tricht G
Word ook lid van onze gemeenschap!

Aanstaande activiteiten.

#groenekerk
Interactieve lezing

Woensdag 26 oktober

#diaconale actie
Boekenmarkt

Zaterdag 29 oktober

#verdieping
Preekvoorbereiding

Woensdag 2 november en verder elke eerste woensdag van de maand